Portfolio

Pubers en Duurzaamheid

Beschikbaar als workshop of training

Hoe maak je een groot tijd- en plaatsoverstijgend onderwerp als duurzaamheid bespreekbaar en aantrekkelijk voor pubers die vooral bezig zijn met ik, hier en nu? Hoe maak je activiteiten aantrekkelijk voor pubers? En hoe houd je rekening met het feit dat niet elke puber hetzelfde in elkaar zit?

Tijdens de training ‘pubers en duurzaamheid’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je krijgt meer achtergrond over wat pubers zijn, wat typerende gedragingen zijn en waarom ze zich zo gedragen. Maar je gaat je ook verplaatsen in pubers. En uiteraard gaan we uitgebreid in op hoe je (natuur- en) duurzaamheidseducatie aantrekkelijk maakt voor pubers. Zo sluiten we zo veel mogelijk aan op jouw praktijk.

 

Storytelling over Duurzaamheid

Beschikbaar als workshop of trainingtraining storytelling duurzaamheid

Wat zijn de elementen van een goed verhaal? Hoe maak je een groot tijd- en plaatsoverstijgend onderwerp als duurzaamheid bespreekbaar en aantrekkelijk voor jongeren? En hoe creëer je jouw eigen verhaal?

Tijdens de training ‘Storytelling over Duurzaamheid’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je krijgt inzicht in de verschillende elementen van een goedlopend en overtuigend verhaal en leert inzien waarom het belangrijk is om over duurzaamheid te vertellen. Ook krijg je handvatten aangereikt om verhalen over duurzaamheid op jongeren over te brengen en creëer je uiteindelijk jouw eigen verhaal over duurzaamheid, zodat jij jongeren kunt enthousiasmeren voor een duurzame samenleving.

 

Natuurbeleving met Jongeren

Beschikbaar als workshop of trainingnatuurbeleving met jongeren

Hoe krijg je jongeren enthousiast voor natuureducatie? Welke rol kan natuurbeleving daarin spelen? Waarom is natuurbeleving belangrijk voor jongeren en hoe ontwikkel je een natuurbelevingsactiviteit die jongeren aanspreekt?

Tijdens de training ‘Natuurbeleving met Jongeren’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je ervaart zelf welke rol natuurbeleving kan spelen in natuureducatie en bedenkt werkvormen waarin natuurbeleving centraal staat. Ook leer je jongeren als doelgroep beter begrijpen en ga je direct aan de slag met het bedenken van je eigen natuurbelevingsactiviteit voor jongeren. Na deze training kan je daarom direct zelf aan de slag.

 

Jongerendiversiteit in Natuureducatie

Beschikbaar als training

Hoe maak je natuureducatie interessant voor verschillende jongeren die allemaal iets anders willen doen of horen? Hoe laat je een werkvorm aansluiten op verschillende leeftijden? En hoe zorg je ervoor dat elke jongere een leerzame ervaring heeft, ook al zijn er verschillende leerstijlen binnen de groep?

Tijdens de training ‘Jongerendiversiteit in Natuureducatie’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je leert jongeren als doelgroep beter begrijpen en kunt differentiëren tussen leeftijden, jongerenprofielen en leerstijlen. Ook ga je direct aan de slag om werkvormen voor natuureducatie te verzinnen die aansluiten op een uiteenlopende groep jongeren. Na deze training kun je direct aan de slag met jongeren in jouw natuuractiviteiten.

 

Natuur in de Stad

Beschikbaar als training

Waar ontdek je natuur in de stad? Hoe laat je jongeren de natuur in de stad beleven? En hoe maak je natuureducatie in de stad interessant voor jongeren?

Tijdens de training ‘Natuur in de Stad’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je leert zelf natuur in de stad ontdekken en beleven en leert hoe je natuuractiviteiten voor jongeren interessant maakt. Ook ga je direct aan de slag om werkvormen voor natuurbeleving en natuureducatie te verzinnen die aansluiten op jongeren. Zo kan je na de training direct met jongeren de stad in.