Inspiratiedag Duurzame Aarde En het is ook nog eens gratis

Inspiratiedag Duurzame Aarde

19 april 2018, Natuurmuseum, Spoorlaan 343, 5038 CH Tilburg


Wil jij ook zo graag meer doen met duurzaamheid, maar weet je niet zo goed hoe? Of ben je op zoek naar nieuwe ideeën en manieren om jouw omgeving erbij te betrekken? Kom dan naar de Inspiratiedag Duurzame Aarde.

 

Deze middag wordt aan door ons moederbedrijf IVN aangeboden aan haar leden, maar de WoesteLand Academie mag met haar duurzame missie ook enthousiaste niet-leden toegang geven. Helemaal gratis! Opgeven kan via deze link (je wordt doorgestuurd naar het aanmeldformulier op de website van IVN).

 

 

Programma

Jan Juffermans geeft een inspirerende lezing over de ecologische voetafdruk en laat op een boeiende manier zien hoe natuur, biodiversiteit en duurzaamheid met elkaar samenhangen. Ook ontdekken we wat de (on)mogelijkheden zijn om als individu in actie te komen voor een duurzame Aarde. In een workshop kun je daarna verdieping zoeken en handvatten krijgen voor praktische acties.

 

 

Omschrijving workshops

Duurzaamheid inbrengen in publieksactiviteiten en cursussen (door Sacha Tijmstra) – Het kan een flinke uitdaging zijn om het belang van duurzaamheid over te brengen zonder meteen met een belerend vingertje te wijzen. In deze workshop ga je aan de slag met op een positieve manier duurzaamheid verweven in (bestaande) publieksactiviteiten en cursussen.

Hoe zet je jouw duurzame idee om in actie? (door Ilja Beudel) – In deze workshop ga je aan de slag met het ontwikkelen van strategieën en structuren om jouw duurzame idee om te zetten in een actie waarmee je meerdere mensen meeneemt/betrekt. Wat wil je precies bereiken? Wie heb je daarvoor nodig? Hoe vind en bind je mensen die zich bij jouw idee willen aansluiten? En hoe stimuleer je actie? Je maakt een stappenplan waarmee je aan de slag kan.

Omlaag met mijn ecologische voetafdruk! (door Kaat Willemse) – Je voetafdruk in de praktijk. Hoe kan ik in m’n dagelijks leven m’n voetafdruk verkleinen? Wat kan ik allemaal doen? Hoe pak ik dat aan? Tijdens de workshop brainstormen we en maken we een concreet stappenplan dat makkelijk uitvoerbaar is.

 

Opgeven kan via deze link (je wordt doorgestuurd naar het aanmeldformulier op de website van IVN).0