Over WoesteLand Academie

Ontstaan

De WoesteLand Academie is ontstaan uit WoesteLand. WoesteLand is de jongerenorganisatie van IVN Natuureducatie . WoesteLand organiseert al ruim 50 jaar natuurvakanties voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Tijdens die vakanties gaan ze naar de mooiste natuurgebieden binnen en buiten Nederland. Het zijn weken en weekenden vol gezelligheid, actief bezig zijn in de natuur en lekker ontspannen in het groen.

De begeleiders van deze vakanties krijgen een interne opleiding waar ze leren hoe ze met jongeren moeten werken en hen kunnen boeien voor natuur en duurzaamheid. Wat bleek? Ook anderen wilden graag deelnemen aan deze opleiding. Daarvoor is de WoesteLand Academie gestart. Sindsdien organiseren we workshops en trainingen voor iedereen die (andere) jongeren wil betrekken bij natuur en duurzaamheid.

Missie en visie

De missie van de WoesteLand Academie is om jongeren van 12-30 jaar nieuwsgierig te maken naar natuur en duurzaamheid. Door het dichtbij hun eigen belevingswereld te brengen, willen we duurzaam gedrag stimuleren en waardering kweken voor de (Nederlandse) natuur.

We werken aan onze missie door anderen op de leiden om met jongeren te werken. Denk hierbij aan het ontwerpen van activiteiten die geschikt zijn voor jongeren, leren hoe je een groep jongeren kunt begeleiden of hoe je jouw boodschap zo kunt formuleren dat jongeren het interessant vinden.

Bij onze trainingen staan plezier en sociaal contact centraal. Alle trainingen hebben een combinatie van achtergrondinformatie en praktijk. Zo kun je na de training hopelijk zo goed mogelijk aan de slag in je eigen praktijk.

Training op maat nodig?

Wil je graag iets leren over werken met jongeren? Maar staat er bij ons aanbod geen goed aansluitende training? Of op een moment dat je niet kunt? Dan kun je ook een training op maat aanvragen.

Laat je activeren en inspireren

Op het moment staan er geen trainingen ingepland. Wil je op de hoogte blijven zodra de nieuwe data bekend zijn? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.